Domotica

Domotica wordt ook wel huisautomatisering, smart home of connected home genoemd. Het is een verzamelnaam van apparaten die je met je telefoon of tablet kunt bedienen. De technologie zorgt ervoor dat jij als bewoner je woongemak of gevoel van veiligheid kunt vergroten.

Denk bijvoorbeeld aan een deurbel met camera zodat je kunt zien wie er voor de deur staat. Of het zonnescherm dat automatisch sluit als er (te) veel zonlicht binnenvalt. HEB Lightning is gespecialiseerd in het werken met het platform eNet SMART HOME en tevens erkend installateur. HEB Lightning kan een koppeling maken met alarmsystemen, jaloezieën, rolluiken, thermostaat en rookmelders.

Wat is eNet SMART HOME?

Slimme apparaten in je nieuwbouwwoning? Of kies je voor het moderniseren van een ouder huis? eNet is een draadloos systeem waarop verschillende apparaten gelijktijdig kunnen draaien. Met eNet SMART HOME wordt elk huis een SMART HOME. Het systeem is zelflerend en past zich aan de gebruiker aan. Door tijdschema’s in te stellen kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat gordijnen open en dicht gaan. SMART HOME past zich eenvoudig aan en bewijst zich in steeds meer Nederlandse huishoudens. Of je nu thuis bent of onderweg: je gegevens zijn altijd beveiligd en niet voor anderen zichtbaar.

Hoe ziet domotica in huis eruit?

Schakelaars of dimmers kunnen op de muur worden bevestigt voor handbediening, maar je kunt er ook voor kiezen om alles via smartphone, tablet of bedieningspaneel aan te sturen. Voor installatie van eNet SMART HOME wordt een eNET-server van Gira in de meterkast geïnstalleerd. Via een speciale app heb je de mogelijkheid om meerdere scenes aan te maken die je vanuit huis of onderweg kunt aansturen. HEB Lightning installeert SMART HOME en legt je uit hoe je het systeem kunt onderhouden en updaten. Gira heeft in Duitsland een certificaat omdat zij voldoet aan de allerhoogste beveiligingseisen.

Hoe bedien je SMART HOME?

Het SMART HOME-systeem is via meerdere apparaten aan te sturen. Download eenvoudig de bijbehorende app en je kunt direct gebruikmaken van het systeem. Ook de Gira G1 is als eNet bedieningspaneel te gebruiken. Bestaande basiselementen kunnen worden vervangen door draadloze opzetstukken. Daarnaast geeft het systeem de mogelijkheid draadloze wandzenders aan de wand te bevestigen met behulp van schroeven of plakstrips. Deze hoeven niet in het zicht te hangen.

HEB Lightning helpt je niet alleen aan de benodigdheden om je huis slimmer te maken, maar regelt desgevraagd ook de installatie. Wij hebben de juiste mensen in huis om je op weg te helpen.